ADRE 2.O | Driver Post | Important Questions for ADRE Driver Post | Quize-I | Assamese & English language

Question 1:- What kind of insurance should all vehicles have? / সকলো বাহনৰ কেনেধৰণৰ বীমা থাকিব লাগে?

a. First Party / প্ৰথম পক্ষ

b. Second Party / দ্বিতীয় পক্ষ

c. Thrid Party / তৃতীয় পক্ষ

d. None of the above / ওপৰৰ এটাও নহয়

Answer:- Thrid Party / তৃতীয় পক্ষ


Question 2:- For how many years road tax has to be paid while registering the vehicle? / গাড়ীখন পঞ্জীয়ন কৰাৰ সময়ত কিমান বছৰৰ বাবে ৰোড টেক্স দিব লাগিব?

a. 5 Years / ৫ বছৰ

b. 10 Years / ১০ বছৰ

c. 15 Years / ১৫ বছৰ

d. 20 Years / ২০ বছৰ

Answer:- 15 Years / ১৫ বছৰ


Question 3:- How long can a car be legally driven after its insurance fails? / গাড়ী এখনৰ বীমা বিকল হোৱাৰ পিছত কিমান দিন আইনগতভাৱে চলাব পাৰি?

a. 1 Years / ১ বছৰ

b. Zero Day / শূন্য দিন

c. 7 Days / ৭ দিন

d. 30 Days / ৩০ দিন

Answer:- Zero Day / শূন্য দিন


Question 4:- What is the color of the license plate of a private vehicle? / ব্যক্তিগত বাহনৰ নম্বৰ প্লেটৰ ৰং কি?

a. Green / সেউজীয়া

b. White / বগা

c. Yellow / হালধীয়া

d. Black / ক’লা

Answer:- White / বগা


Question 5:- How long a learner's license is valid?

a. 6 months / ৬ মাহ

b. 1 year / ১ বছৰ

c. 30 Days / ৩০ দিন

d. 7 Days / ৭ দিন

Answer:- 6 months / ৬ মাহ


Question 6:- When should we use the car Parking? / গাড়ী পাৰ্কিং পেডেল কেতিয়া ব্যৱহাৰ কৰিব লাগে?

a. Parking / পাৰ্কিং কৰাৰ সময়ত

b. While Going Downward তললৈ যোৱাৰ সময়ত

c. While Climbing Up / ওপৰলৈ উঠি যোৱাৰ সময়ত

d. None of the above / ওপৰৰ এটাও নহয়

Answer:- Parking / পাৰ্কিং কৰাৰ সময়ত


Question 7:- Which of the following cars should be released freeway? / তলৰ কোনখন গাড়ী ফ্ৰীৱে’ত মুকলি কৰি দিব লাগে?

a. Police Car / আৰক্ষীৰ গাড়ী

b. Ambulance / এম্বুলেন্স

c. Fire Fighter / অগ্নিনিৰ্বাপক বাহিনী

d. None of the above / ওপৰৰ এটাও নহয়

Answer:- Ambulance / এম্বুলেন্স


Question 8:- Which way should a car be driven on the road in India? / ভাৰতৰ পথত কোন দিশে গাড়ী চলাব লাগে?

a. Left side / বাওঁফালে

b. Right side / সোঁফালে

c. Through the road / ৰাস্থাৰ মাজেৰে

d. None of the above / ওপৰৰ এটাও নহয়

Answer:- Left side / বাওঁফালে


Question 9:- What is the minimum age to obtain a commercial vehical driving license? / বাণিজ্যিক বাহন চলোৱাৰ অনুজ্ঞাপত্ৰ লাভ কৰিবলৈ নূন্যতম বয়স কিমান?

a. 18 Years / ১৮ বছৰ

b. 20 Years / ২০ বছৰ

c. 22 Years / ২২ বছৰ

d. 25 Years / ২৫ বছৰ

Answer:- 20 Years / ২০ বছৰ


Question 10:- How long is the pollution under control certificate valid? / নিয়ন্ত্ৰণৰ অধীনত থকা প্ৰদূষণ প্ৰমাণপত্ৰ কিমান দিনলৈ বৈধ?

a. 1 Year / ১ বছৰ

b. 6 months / ৬ মাহ

c. 30 Days / ৩০ দিন

d. 7 Days / ৭ দিন

Answer:- 1 Year / ১ বছৰ


1

2

3

4

5

Previous Post Next Post